Adab isteri membebel pada suami

Stres Isteri Selalu Membebel, Ini 5 Adab Isteri Terhadap Suami

Sebuah video yang telah menarik perhatian pengguna media sosial baru-baru ini menunjukkan seorang lelaki sedang menahan bebelan isterinya di dalam kereta.

Rakaman tersebut dimuatnaik dengan kapsyen “Takziahlah untuk telinga para suami. Yang belum berkahwin, adakah anda dah bersedia?” mengundang orang ramai untuk berkongsikan pandangan masing-masing.

Produk Siti Khadijah sebagai hadiah hantaran

Checklist Hadiah Hantaran Tunang dan Kahwin dengan Produk Siti Khadijah

Majlis pertunangan atau perkahwinan mesti rasa tak lengkap tanpa pemberian dulang hantaran. Mengikut adat melayu tradisional, bilangan dulang untuk pasangan pengantin adalah dalam angka ganjil, pihak perempuan akan menghadiahkan lebih dua dulang.
8 tips ajar anak solat

8 Tips Ajar Anak Biasakan Diri Dengan Solat

Nabi kata suruh anak solat pada umur 7 tahun. Bila dah masuk 10 tahun, boleh hukum anak dengan pukulan ringan yang tak mencederakan bertujuan mendidik sekiranya anak tak nak solat. Tapi, takkanlah anak berumur 7 tahun baru nak ajar anak solat? 
Idola Wanita

10 Srikandi Islam Sebagai Idola Wanita Moden

Peranan wanita tidak kurang hebatnya dalam masyarakat. Bila kita singkap sirah, ramai wanita yang terlibat dalam urusan kemasyarakatan dan menyumbang tenaga untuk pembangunan ummah. Keberanian para wanita terdahulu dalam memperjuangkan agama Allah SWT menjadikan mereka srikandi yang dikenang sepanjang zaman, dan wajar dijadikan idola pada zaman moden ini.
August 08, 2023
Telekung Tanpa Kepala Mesra Awning Tudung

Telekung Tanpa Kepala Mesra Awning Tudung

Kali ini SK hadir dengan Flair Khadija— telekung tanpa kepala atau telekung poncho yang memudahkan pemakaian telekung tanpa mengusik awning tudung.
Telekung 2 dalam 1

Fesyen Muslimah Terkini- Kain Telekung dan Skirt Pareo 2 Dalam 1

Bila dengar je nama Telekung Siti Khadijah, orang tahu telekungnya yang cantik dan selesa. Inovasi pada bahagian muka telekung menjadikannya pilihan ramai dan selalu dijadikan hadiah kepada orang tersayang
Kelebihan Hari Arafah

Kelebihan Hari Arafah

Hari Arafah diraikan pada 9 Zulhijjah setiap tahun di mana pada hari itu para jemaah haji sedang berwukuf di padang Arafah, Mekah al-Mukarramah.
June 27, 2023
Kelebihan Membaca dan Mendalami Al-Quran

Kelebihan Membaca dan Mendalami Al-Quran

Al-Quran adalah mukjizat agung yang tiada bandingan diturunkan kepada Nabi Muhammad SAW. Al-Quran bukan sekadar perintah Allah yang diwahyukan kepada Rasulullah SAW, tetapi juga merupakan sumber ilmu dan panduan hidup yang utama bagi umat Islam. Sebagai orang yang beriman, al-Quran penting untuk dipelajari dan difahami.
June 27, 2023
Amalan Sunat 10 Hari Awal Zulhijjah

Amalan Sunat 10 Hari Awal Zulhijjah

Bulan Zulhijjah merupakan salah satu daripada 4 bulan haram dalam Islam. Ia dinamakan bulan haram kerana diharamkan berperang pada bulan ini dan merupakan bulan yang...
June 16, 2023
Siti Khadijah buka butik ke-52

Siti Khadijah buka butik ke-52

Pada 5 Jun yang lalu, secara rasminya Siti Khadijah membuka butik ke-52 yang terletak di Bintaro, Indonesia yang juga merupakan butik ke-3 di negara itu. Siti Khadijah juga mempunyai 49 buah butik di seluruh Malaysia.

June 13, 2023
Lawatan ke Pusat Jagaan Mahmudah

Lawatan ke Pusat Jagaan Mahmudah

Pada 1 hingga 15 April yang lalu, Tim Srikandi Siti Khadijah telah mengadakan kempen ‘Infaq Bersama Srikandi’ yang mana lima ribu ringgit daripada hasil jualan Srikandi akan disalurkan untuk program kebajikan...
June 07, 2023
27 Perkara yang Membatalkan Solat

27 Perkara yang Membatalkan Solat

Solat ialah ibadah yang melibatkan perbuatan dan bacaan tertentu. Semua syarat dan rukun solat perlu dipenuhi untuk memastikan ibadah yang kita buat sah dan diterima Allah SWT.

June 07, 2023