siti khadijah

Raya in Vogue

Siti Khadijah terkenal dengan produk telekung yang selesa. Selepas 14 tahun dalam industri fesyen, SK mula mengeluarkan produk gaya hidup seharian seperti pakaian lelaki dan wanita, hijab, sejadah, bag dan lain-lain. 

Istimewa pada tahun 2023, Siti Khadijah memperkenalkan koleksi raya dengan tema SK Raya in Vogue. Majlis pelancaran berlangsung di KL East Mall pada 15 Mac 2023. 

Koleksi Terbaru

6 jenis  koleksi terbaru iaitu Daun Baju Melayu, Azra Kurung Pesak, Narin kurung Pesak, Zehra Kurung Pahang, Alara Kurung Moden dan Aylin Kurung Moden. Kesemua koleksi ini digayakan pada sesi peragaan.

Seperti mana SK membuat inovasi pada telekung, proses yang sama juga dilakukan dalam penghasilan pakaian dan produk-produk lain. Gabungan elemen tradisional dan moden kontemporari dengan gaya sederhana dan patuh syariah menjadi keutamaan bagi setiap desain.

Fabric Premium

Bukan hanya mahu kelihatan cantik, SK juga sangat menitikberatkan soal pemilihan fabrik berkualiti tinggi. Keistimewaan fabrik pada koleksi Raya in Vogue ini ialah selesa pada kulit, cepat kering, mudah diseterika, tidak melekap pada tubuh dan mesra alam.

Ciri-ciri Patuh Syariah

Sebagai muslim, menunaikan solat tetap perlu dilaksanakan walau di mana jua berada. Menyedari tanggungjawab itu, SK komited menerapkan ciri-ciri mesra solat  pada pakaian yang dihasilkan. Kewajipan menunaikan solat tidak semestinya perlu memakai telekung, tetapi sebenarnya  syarat sah solat itu ialah menutup aurat. Sebab itulah koleksi pakaian SK menepati ciri-ciri  tersebut dan boleh dibawa solat. 

Penampilan Istimewa

Majlis pelancaran SK Raya in Vogue diserikan dengan kehadiran selebriti jemputan tanah air iaitu Arash Mohamad, Edika Yusof, Vanidah Imran, Kuza, Lah Ahmad dan kumpulan Ruffedge. 

Semoga usaha SK dalam menghasilkan produk patuh syariah dapat memupuk gaya hidup bermanfaat kepada masyarakat. 

Layari https://sitikhadijah.com/  untuk mendapatkan pelbagai produk yang cantik, selesa dan patuh syariah.